far from the others, close to each other

Häjsun mina kära vänner. Mor bro??
Jag vet att jag brukar säga det här ofta, men nu är det verkligen så (brukar ljuga annars) att jag knappt hinner med mitt egna liv. 
Efter att ha bockat av trettioelva saker på min plugg-lista har jag nu ett enda prov kvar på torsdag och sen går jag på välförtjänt lov. Matteprovet idag går nog på ett MV(IG)++. Sjukt vilken hjärnsläpp man kan få.
 
Men det är intressant det där, så fort man sätter sig med en bok för att plugga, som t.ex. jag idag, så kan man läsa 40 rader och sen inte ha en jvla aning om vad det är man läst. Alltså att man inte kommer ihåg ett enda ord. Riktigt totalsenil. 
 
Har fortfarande inte återhämtat mig och min sömn från studentfesten förra veckan, helt katastrofalt så trött jag är hela tiden. Kan seriöst somna klockan 9 och ändå inte vara pigg när jag vaknar 50 timmar senare. 
 
Jag ser ljuset i tunneln iallafall. Igår åkte jag och Palmay för att hitta balklänning till mig, och jag fick prova hela affären kändes det som. Imorgon tar vi en runda till, och jag är fett exalterad. I värsta fall får man beställa från internet, någon som har erfarenhet av det?? Inte? Nehe ok synd. 
 

fotbollsfanatiker här ja

Såhär roligt hade jag och Irma när vi satt och kollade Bosnien - Grekland i fredags med 30 andra + min pappa i reflexväst av någon anledning. Hon var allt annat än intresserad av fotbollen och tyckte popcornen var roligare. Satte hela skålen framför sig och hann knappt med att andas. 
 
"Lamija.. vad gör vi när popcornen tar slut?"
"Vi går hem."
 
Vilken fråga alltså.. Cuj vad gör vi. Vad finns det för mening att sitta kvar när det inte finns något att äta?
 
Vad som hände efter allt det här är en traumatisk upplevelse som jag inte vill prata om. Det involverar iallfall min lilla röda fara, mammas längtan att få vara barnslig och följa med andra bilar tutandes runt Halmstad (för att fira att vi krossade dom med 3-1), och brist på drivmedel. Vet inte vad vi hade gjort utan min pappa som kom med en dunke bensin som en hjälte. Hahaha, orkar inte med oss. #YOLO
 

bal 2013 - check

Efter massa strul med min baldejt som inte fick gå osv, efter lite sura miner och planerad strejkning från min sida så bestämde jag mig ändå i sista sekund för att jag måste vara där. Sista anmälningsdagen och absolut sista lediga personen att gå mattan med, men allt fixade sig!
 
Och det här, det här är min fina puppe som vet hur man blir glad för andras skull och som jag ska ha såååååååå otroligt kul med på balen. WIIIIEEE.
 
  

krejzi

Hääääj. Tänkte bara visa hur fina vi var på studentfesten i onsdags. Tema: "vad jag ville bli när jag var liten". Nu är det såhär att jag kanske inte riktigt ville bli Superman, men tja.. Man gör ju det bästa av situationen med så kort tid. Växte ju ändå upp till att bli en Superman.. I smyg. Men säg inte till någon, inte så många som vet att jag är det.

Lamija lär ut

Tänkte bara ta en sekund och guida er genom min nya blogg. Inte för att jag inte har något att göra, har suttit två timmar med matteboken uppslagen men har dessvärre inte gjort ett enda tal. Men min mattelärare kommer nog förstå när jag säger att jag var tvungen att skriva ett inlägg.
 
Blev lurad på designen, inte meningen att jag skulle ha den och var inte ens medveten om att den hade bytts (bytats?) förrän Anessa sa att man blev lite förvirrad. Woopsie. 
 
Iallafall, eftersom ni är så glada i att kommentera och bara spottar ur er massa fina ord (in my dreams), så ska ni få veta att kommentera gör man genom att trycka på den taggiga cirkeln till vänster om inläggen. Antingen står det en nolla i den (det är då ni kommenterat som mest), eller så står det någon siffra som visar hur många kommentarer inlägget har. 
 
Man kan inte längre se de senaste inläggen på rad på sidan, utan ni får helt enkelt leta er igenom månadsarkivet. Den där rutan som visade varifrån mina besökare kom är också borta. Den ska min syster få äran att sätta in snart igen. 
 
Jaha nehe, det var nog det. Hade gärna skrivit något mer bara för att slippa matten men jag tror det är dags för mig att möta det rutade kollegieblocket nu. 

förstörde hela min dag precis

Jag blir så arg när jag går in på foodporn. Klarar inte av det längre, har slutat besöka deras blogg. Hur kan man ha tid att göra nyttiga pannkakor, våfflor, ungsbakade grötar, smoothies, fina uppläggningar och tillochmed ta kort på kitet EN VARDAG när man ska till skolan?

Jag hinner knappt hälla upp flingor och skära i en banan i vaniljyoghurt liksom. Så sitter jag där som en idiot och tuggar knappt, sväljer innan det blivit riktigt små bitar så jag skär upp hela halsen typ. 
 
Dessa tjejer måste vara robotar. Finns inget annat alternativ. 

dagens facelook

 
Behöver inte lägga upp en bild på mig själv, för enligt Irma liknade jag hon här idag. Så aa.. vad mer kan man säga liksom. Ingenting. Därför avrundar jag och ni kan vara avundsjuka på mina likheter med Aria/Lucy. Puss.

orkar inte komma på en fin rubrik

Jag har fortfarande inte kommit över att jag blev grovt mulad två gånger under 5 sekunder igår, och att jag idag bokstavligen fick bada i snön. Plus lite extra snöbollar på köpet. Helt sinnessjukt, vem gör något sånt mot en såhär fin och snäll tjej???+++
 
Idag hade vi studenttävling iallafall. Bästa någonsin, och jag bara älskar min klass när vi samarbetar och klarar av alla uppgifter. Kom trea iallafall, men inga sura miner här inte (kunde kommit sist på typ tionde plats). Fett bra kämpat och Lamija älskar er alla. 
Körde runt som galningar i stan, och såklart skulle mitt lokalsinne spela mig ett spratt påväg till Gurkans kebab för att ta kort med kändisen. Åkte helt fel väg, men äh.. det är sånt som hör till. Liten omväg bara, ingen fara <3. 
 
Klockan är 10 och jag kan inte hålla mina ögonlock öppna. Lider typ av narkolepsi senaste tiden.
Godnatt. 

directly from Instagram

It's a man's job to respect a woman. It's a woman's job to give him something to respect. 
 
KABOMDISHDIS. (Mitt påhitt för trumvirvel).

sometimes we expect more from others because we'd be willing to do that much for them

Jag har definitivt insett vissa saker, och lovat mig själv att inte slösa min tid på personer som inte kan slösa sin tid på mig. Har gjort allt för några, men inte ens fått hälften tillbaka. Ångrar ingenting, men jag drar mig undan, och  inväntar reaktioner. Cause really, people don't notice the things we do for them, until we stop doing it. Synd faktiskt, att det ska behöva bli så.
Jag försöker inte fixa allting längre, vara alla till lags eller jaga efter folk. Jag vet nu vilka jag har och vart dom står, and that's all that matters. Stora starka Lamija is back on track. 
 
If someone really wanted you to be a part of their life, they'd actually put some effort into talking to you, and make sacrifices for you. They wouldn't just tell you they wanted you to be their best friend; they'd show you in every little possible way. 

Lamija tycker till

Man borde inte använda sig utav Facebook eller andra sociala medier om man inte vet hur man hanterar det. Det är inte gjort för att folk ska skriva ut hela sitt livs historia, berätta om sina känslor dag ut och dag in, eller för blottning av privatlivet. 
 
Har du diskat, hämtat barnen på dagis, tvättat kläder eller somnat på soffan av utmattning? Fine, roligt för dig! Men är det verkligen något som hela världen måste veta, eller ens intresserar sig av? 
 
Har du tagit tvåtusenfemhundraelva bilder till på dina barn idag? It's okay, behåll dom för dig själv när du ändå har tretusen andra bilder uppe (som barnen btw aldrig får godkänna om dom ska läggas upp eller inte). 
 
Har du bråkat med din kille, gjort slut, eller skilt dig? Jättetråkigt, men en ändrad relationsstatus räcker gott och väl. Varför skriva 15 statusar om hur skönt det är, att man aldrig varit lyckligare eller att man varit blind? Alltså fortfarande, kul att you got it all figured out now, men i slutändan ser det bara patetiskt ut. Håll det för dig själv och dina närmaste, istället för att nämna det överallt och ingenstans.. Typ "Idag diskade jag, Gud så skönt att jag bara diskar mina saker nuförtiden. Var ett helvete att diska för två förr, thank God it's over."
Och låt inte resten av världen njuta av att du och din kille tar era bråk offentligt, genom statusar eller kommentarer. Ring och lös det istället. How hard can it be?
 
Jag förstår helt seriöst inte människor som använder sig utav Facebook för att blotta sig själva. Where's your dignity? Vissa saker folk lägger upp är bara pinsamma, andra totalt meningslösa. Ingen behöver veta hur många gånger du varit på toa idag, om du stekte kycklingen i oliv- eller rapsolja eller hur dina fisar luktade. 
 
Varje bild du lägger ut, varje status du skriver kommer finnas där ute föralltid. Keep that in mind. 
 
Nej, jag är inte emot alla sorters uppdateringaar. En rolig, smart eller intressant status, en fin bild eller en bra låt; why not. Men att missbruka, låta hundratals av alla kända och okända "vänner" ta del av hela ditt liv, veta exakt vad du gör, vilket steg du tar och hur du mår (10 statusar i timmen) är rätt onödigt.
 
Skapa en sms-konversation med 10 av dina närmsta vänner isåfall, om du har det behovet att berätta detaljerat om allt. Där kan du skriva när maken kom hem från jobbet, hur lycklig du är över ditt nya liv och skicka hundra bilder på barnen. Problem solved.
 
Ursäkta, det är bara det att jag börjar bli allergisk mot människor. Anmäl er till kursen "hur man beteer sig på Facebook - a la Lamija". Kostar gratis, snäll som jag är. 
 
Nu ska jag återgå till att stirra på mitt arbete jag borde göra. 

Hey, Macklemore! Can we go thrift shopping?

Igår hade vi myspys at Svenssons place. Lekte nyttiga, med undantag för gräddbollarna, och bara kastade i oss. Riktigt gottis. Och ja, jag har bara ätit i helgen. Ifall ni undrar. Lördagskvällen såg typ likadan ut hos Irma, fast byt ut allt det nyttiga mot godis, chips, choklad, och annat kaloriaktigt. 
Aja, jag mår som bäst när jag får äta så får väl lyssna när kalorierna talar till mig. 
Idag har jag studiedag och det firas med plugg. Yeey. 
 

too young, too dumb to realize

 
 
My pride, my ego, my needs and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made
And it haunts me every time I close my eyes

Nismo mi jedni za drugo. Zato je i interesantno.

Irma tror jag är något freak som vaknar typ 7 varje helg. Så blev lite väckt av hennes sms runt 8 (och när jag inte svarade; "ljug inte, jag vet att du är vaken nu") och kunde inte somna om. Så vi tog vårt fett ut på en tvåtimmars powerwalk i solen och stormen, köpte med lite nomnom från Maxi och gjorde värsta brunchen hos henne. Det har gått 4 timmar och jag är fortfarande lika mätt som när jag gick upp ifrån bordet. Amajgad. 
 

vi riskos våra el livos

Var ute på en väldigt risky promenad runt Ön med mina två bus-Emmor. We're living on the edge verkligen, isigt, lerigt och halt var det. Men vi klarade oss runt hela sjön oskadda, dock med några små hjärtattacker. Har också infekterat dom med mina os-ändelser "el" och "los". Så idag var vi väldigt lättroade och skrattade åt los varandros hela el halkigos rundos. 

Känns ändå sådär att jag har börjat överanvända los och el, seriöst, så det börjar bli jobbigt att säga det men jag kan inte låta bli varje gång. Kul nu när jag fått med mig resten också, fatta att vår klass kommer hata oss mer än vad dom redan gör. Vi är redan typ the black sheep, fula ankungarna och allt udda som finns. 
 

jer mi nismo mi, ti nisi ta..

Vad gör vi, nu kör vi.. Tänkte berätta om min amejsing helg såhär 100 dagar efteråt. Fast först tål det att nämnas att jag och baby hade ettårsdag i fredags. Min fina, som alltid funnits där när alla andra stuckit, i vått och torrt, i nöd och lust och vilken tid på dygnet som helst. Vad hade jag gjort utan dig, mitt älskade körkort!? <3
 
I fredags åkte jag och Anessa till Malmö, inte träffat henne sen i somras så det var nog dags nu. Artisterna kunde ju varit bättre men vi hade kul ändå. Väldigt händelserikt osv. 
I lördags firade vi plutten Irma, som fyllde hela 9 år. Åh, vad hon växer! Vi busade, skrattade, och dansade like never before. Lite så typ. Bästa kvällen på länge faktiskt. 
 
Nu bjuds det på en bildbomb a la Lamija. Vet att ni saknat det.
 
Los fredos
 
Los lördos
Typ klassfoto ALL DAY ALL NIGHT WAT DE FAK. 
GRATTIS IGEN BABY, vet att du gillar mig mest ändå. 

it's all because of you

Shit här var det längesen man uppdaterade.
Jag har iallafall haft den bästa helgen på länge. Är dock rätt trött efter sammanlagt typ 8 timmars sömn under 2 dygn så nu vill jag mysa med sängen. Återkommer imorgon med exklusiva bilder och så.

Min pappa för fem minuter sen: "joj Lamija.. Stalno skidas tu sminku a svako jutro je stavljas. To mi se nikako ne svidja, treba najmanje 10 dana da je imas."

Min pappa förstår inte hur livet funkar.