maybe one day you'll understand why everything you touch surely dies

Var så duktig imorse. Gjorde ungsbakad chokladbollsgröt till frukost, lunch till mig själv och kvällsmat till praktiken. Och kollade på Life as we know it. Fortsatte kolla medan jag sminkade mig och det gick inte så bra. Hade kommit till slutet så jag grät en skvätt eller två. Såg ut som en clown. 
 
Men den var så fin, kolla på den!!! Början är lite sådär, men resten är riktigt bra. Oh.
  

only know you love her when you let her go

 
 
Well you only need the light when its burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

los big citos

Hääj stalkers. How you doin?? Själv kan jag inte förstå att jag inte skrivit här på fem dagar. What's wrong with me? 
Stora tjejen visar att hon kan engelska ja.. 
 
Hemkommen från Stockholm är jag iallafall. Vi åkte upp i fredags och bebis följde med själv. Ni anar inte hur mycket jag och hon har myst hela helgen, hur roligt vi har haft och hur underbar hon varit. Helt sjukt vilken go unge hon är när hon är med oss själv. Som att ha en ängel jämte sig, dusa moja draga. 
 
Annars har helgen varit rätt seriös men ändå rolig, och väldigt välbehövd. Hade nästan glömt hur det var att öppna Enidas kylskåp och bli överlycklig av allt fint som fanns där inne, så längesen var det jag var där liksom. Annars har jag brottats med mina egna tankar, med min mage som inte sett sådär stor ut på 30 år typ, och med Enidas katt som hon inte har. 
 
Imorgon är det back to das praktik och kan inte förstå att jag är inne på tredje veckan. Fattar ni hur snabbt det går eller??!!?!?!?
 
Meine schwester hade gjort tårta till mig också, blev glad som ett litet barn på bajramafton. 
Alltså, det finaste jag vet. Första kvällen när hon skulle sova lekte hon med sina fingrar på mitt ansikte, gick runt i cirklar och förklarade att "såhär gör min pappa när jag ska sova". Det var så skönt att jag somnade före henne och vaknade en timme senare bara för att inse att sminket, linserna och allt annat fortfarande var på. Tetka legla da uspava bebu a beba uspavala tetku. 

Sen så hade jag och Selma kul med Edhems iPad. Tror vi tog 600 bilder eller något, sådär jättemogna var vi. Alena spammade min mobil med egobilder på sig själv också så tog ut min hämnd på stackars Edhem istället.
 
Btw, insåg att det kan låta rätt fel det här med "inne på tredje veckan", precis efter att jag skrivit om min stora mage. Nej, tyvärr. Jag är inte gravid.

åldersnojja och fetma

Sov hos broder, snaha och bebis igår och vaknade upp till sång, presenter och frukost på sängen a la Majsa. Hon och bebis gick upp tidigt för att kunna överraska mig, så gulliga som dom är. Esma gick runt i rummet en timme efteråt och plockade på sig egna saker som hon kom och lämnade till mig som extra presenter. 
 
Himla tur att jag var ledig efter att ha jobbat helgen, så hade bara matte och vidare hem igen där vi fick "hjälpas åt" med min tårta. Asså om inte jag är världsmästare i bakning och sånahär kock-iga grejer så vet jag inte vad. Min boyfriend Mäf kom också med en liten surprise lite senare, thank you bebo <3.
 
Fick världens finaste kort och text av min syster i brevlådan och allt var sådär jättebra förutom att halva släkten saknades jämfört med förra året när det var ett himla liv här hemma. 
Ändå var jag fett olycklig. Vill inte vara 19. För det första är det en lika onödig och störande ålder som 17, och för det andra så känns det helt gammalt. Hjälper ju inte heller att folk skriver till mig för att berätta att jag är gammal nu.. 
 
Nästa år är det 20 som gäller och det är rätt sjukt med tanke på att jag fortfarande känner mig som typ 15?! Vill inte växa upp, vet inte vad jag ska göra med mitt liv liksom. Så istället för att njuta har jag gått runt och nojat hela dagen. 
När min syster fyllde 19, och skulle fylla 20, såg jag på henne som värsta mogna och förståndiga kvinnan typ. Hon kändes så stor, så jag vet inte om det är upp till mig att jag ligger lite efter i utvecklingen eller om hon också kände sig himla barnslig när hon blev så gammal. 
 
Aja, min andra dag som 19åring började klokt och förståndigt iallafall. Gick upp 10 minuter senare än jag brukar imorse men ändå åkte jag 10 minuter tidigare hemifrån än vad jag brukar också. Stressade inte som jag brukar göra (är alltid klar i tid men sen segar jag som fan och det slutar med att jag måste hitta löpet ändå i sista minuten liksom). Kändes rätt konstigt att kunna traska till bilen i slowmotion och likaså från parkeringen till sjukhuset. Men antar att det är nu det börjar, den där fasen som kommer när man är så gammal och snart redo för pension.
 
Kan ju inte påstå att detta är världens charmigaste bild, men tyvärr har jag ingen finare på oss två. Vi ser alltid ut som aliens på varje bild vi har tillsammans. Men hon är ändå bäst och jag ser ändå upp till henne. 

rosa_girl07

Fisen spanar på mamma och mormor och raggar lite däremellan samtidigt som hon vill köpa upp varenda affär.

Det roligaste är när jag bär henne lite sen släpper ner henne, och hon drar i mig och tjatar att jag ska bära henne igen. Då sätter jag mig på huk för att bli mindre än henne och börjar dra och skrika att hon ska bära mig istället ("varför måste jag alltid bära dig, nu får du bära mig!!") Så sätter hon också sig på huk och till sist sjunker vi ner så mycket att vi nästan ligger mitt på golvet i Willys. Ibland är hon för underbar.

vandaliserat till max

Igår gick jag hemifrån efter 10 på morgonen och kom hem 10 på kvällen. Under tiden hade Esma och Majsa passat på att pynta mitt rum. Typ 20 synliga lappar överallt i rummet, och jag antar att det finns 30 stycken till gömda lite här och var. Bara innan hittade jag en i byxbenet i mina träningsbyxor.. Ser även att garderoben har fullt med lappar under alla kläder, och hade några under kudden också. Kommer nog ta ett tag innan jag samlat ihop allting. 
 
Majsa har framställt mig väldigt fint på alla sina teckningar och Esma har stolt skrivit "Rumpa" på varje lapp. Varför hon har gjort det kan ni ju låta Majsa förklara. Kan ha något att göra med att hon mobbas och undrar om jag inte borde försäkra den så stor som den är. Dock så är hon ju överdrivarN, jag menar, kolla som hon ritat sig själv.. Sådär smal är hon bara i sina drömmar. 
 
Rumpa står det då här..
Fint med min mage och våra kladdkakemuffins.
Denna smällen fick jag ta p.g.a. min tröja jag la ut för någon dag sen.. En skitful Lamija och "ljepota nije prelazna". Kunde fortfarande ta på ironin i luften.
Mina håriga ben där ja och Majsas perfekta kropp.
 
Please God, save me from these baboons.

som det kan gå

Imorse, mina vänner, så skiljdes jag från sängen klockan 5 efter några fjuttiga timmars sömn. Baba Sljivo vaknade som vanligt, fixade apelsinjuice och och tänkte vara snäll och skrapa mina rutor innan jag går ut. Min bil har en tendens att bli frostig inifrån så han fick nycklarna och skulle skrapa, och den brukar också frysa fast lite i dörrarna så man får rycka lite innan dom går upp om det är riktigt kallt. 
 
Så han trodde ju att dom hade frusit fast imorse också när dom absolut inte gick att öppna (hade inte förvånat mig på 10 minus som det var). Efter en evighet var det dags för mig att åka, jag gick ut och där står stackarn fortfarande och rycker. Så går han in i huset igen, och ut kommer han med världens största kofot. 
 
Där står vi klockan kvart över 6 en onsdagsmorgon och försöker bryta oss in med en kofot i vår egna bil.
 
Har ni bilden framför er? Bra.
 
Efter att ha sett sådär idiotiska ut i ungefär 10 minuter (han försöker få upp dörren med kofoten medan jag rycker lite försiktigt), och jag ber om nycklarna till mammas bil istället för att inte komma sent, så kommer jag på att fråga honom om han ens har låst upp bilen.
 
Jajemän, klart han har det. Eller?
 
Så han låser upp den igen, för säkerhetsskull. Och när när det välkända låsljudet når mina öron, inser jag..
 
Vi har stått och ryckt i dörren, försökt få upp den med en kofot och bankat på den.. allt medan den var låst. Han hade alltså tryckt på fel knapp hela tiden och vi hade gott kunnat förstöra hela dörren med den där kofoten.
 
Kan inte sluta tänka på hur roligt det måste sett ut. Speciellt eftersom vi 10 minuter senare öppnade dörren hur lätt som helst. Allt som krävdes var det rätta knapptrycket liksom.

a bila je ono sto se samo jednom ima

Idag gjorde jag och min duktiga snaha pita. Den blev så underbart god att jag inte kunde sluta äta vilket resulterade i "mattrauma" (haha pando..). Notera att det är första gången vi försöker oss på en pita själva men ändå tillsammans. Dock ska hon ha mer beröm än mig för hon var mer på hugget liksom, så det är bara att skriva hur duktig hon är! Komigen. (Försöker hitta jävla retur-knappen, vill gärna ha en tom rad men det verkar inte funka på bloggappen?!) aja. Kladdkakemuffins med glasyr blev det också, som bara smälte i munnen. Så idag sa jag hejdå till mina dieter, kontrollerade matintag, och beach 2013. Inser att det ändå aldrig kommer funka med min aptit. Hvala Bogu pa znam pojesti. (Tom rad). (Början på nytt stycke). Imorgon börjar min praktik igen. Ytterligare fem veckor på sjukhuset fast nu på barnavdelningen. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, vill gärna umgås med min klass lite också innan studenten och inte slösa bort tiden på massa praktiker. Men jag hoppas det blir bra. Ska sluta med mitt dagboksliknande inlägg och lägga mig o tid för en gångs skull. Har ju inte blivit mycket sånt på senaste. Puss och kram hej hej.

.. HAHAHAHA inte konstigt att returen inte funkade.. Insåg precis att jag hade skrivit detta i rubriksrutan istället för inläggsrutan.. IQn tog ett break.

 

asså inte för att vara sån..

Men jag tror att One Directions låt Little Things är skriven bara för mig. Hur annars prickar dom rätt i typ hela låten? Någon av dom måste ha en crush på mig..
 
 
[Liam]
I know you've never loved the crinkles by your eyes when you smile (fast Liam, just det är kanske inte det största problemet)
You've never loved your stomach or your thighs (undra varför)
The dimples in your back at the bottom of your spine (typ gropar djupa 60 dm)

[Zayn + Liam] 
But i'll love them endlessly (oh how sweet)
 
[Harry]
I know you've never loved the sound of your voice on tape (typ mansröst)
You never want to know how much you weigh (nej tack)
You still have to squeeze into your jeans (jaa men alltså.. squeeze och squeeze.. så mycket squeezar man väl ändå inte)
But 

[Harry + Niall] 
You're perfect to me (aw <3)
 
 
[Harry] 
I've just let these little things slip out of my mouth (jadu, inte bara det.. du gjorde en låt av det också)
'Cause it's you, oh it's you, it's you they add up to 
And i'm in love with you (all these little things) 
 
Överanalysering: Kan det vara Harry, eftersom det slipped out of his mouth? Eller är det kanske Liam? Niall är utesluten, han sjunger bara på vissa refränger så det är ju nästan omöjligt.. Eller? Jag menar han kan ju ha varit den som kommit på låten. Fast.. Sen så har vi ju Zayn. Det måste vara han. Han är det finaste jag skådat och han är också muslim. Halååå, ser ni matchen där eller? Hmm..
Aja ska analysera vidare. Det här blir nog bra!

i tako smo, cekajuci da jedno od nas dvoje predje preko ponosa, presli preko ljubavi

Yeahhh. Idag var det övertalning som gällde (krävdes dock inte mycket), för att sätta sig i bilen och åka till Gekås. Emmas enda krav var att hon skulle få köra. Jelander och jag gick ju med på det, vilka underbara själar vi är. Så vi shoppade loss lite och hade oss. Inte för att det inte är så att jag inte gjort det på länge.. (shit vad många inte det blev där). Men ändå. Vi hade roligt och det är de som räknas. Juh juh.
 

lillen är inte så liten längre

 
SVENSSON (stackarn som blev mobbad hela förra året för sin sena 18årsdag) HAR FÅTT KÖRKORT. Tänkte bara berätta för alla hur glad jag blev för hennes skull och hur många grattis jag skickar till henne fastän jag sa det 500 gånger idag. Oh, fick tillbaks känslan själv igen. För exakt ett år sen satt jag och råpluggade teori och övningskörde som en idiot, och när jag fick mitt efterlängtade körkort släppte jag en tår eller fem. Eller sex. Möjligtvis tio. Kändes som att hela världens berg lyftes ifrån mina axlar. Underbart.
 
Men sen behöver man ju inte riskera att bli helt sentimental så nu återgår jag till min torsdagssyssla; invänta Revenge på trean. Yeey.

ibland gör man vad som göras måste.. även om det innebär onyttiga saker

 
Jag är en rejäl syndare. Idag tog jag magen med storm och proppade i mig pizza, choklad, nötter och den här underbart goda schweizernötkakan som jag gjorde med Majsas moraliska stöd. Jag dör så smaskig den var. 
Men är det babas födelsedag så ska man fira och äta som en häst, vad är det för ide med att fylla år eller fira folk annars?
 
Grattis till min hjälte, som ibland skämmer bort mig, alltid står på och vid min sida och som har världens största hjärta. I love you.
 
Smijeh sto lijeci, briga iznad rijeci.

too much pressure

 
Ae nu får det liksom vara nog. Att jag inte ens ska få gå i skolan ifred? Sprang in en paparazzi och ställde sig rakt upp och ner mitt i klassrummet, tog kort på mig och sprang iväg. Herregud alltså, orkar inte med min blogg och all denna uppmärksamhet den för med sig längre.
 
LEAVE ME ALONE.

vill bara visa att jag har ett perfekt liv

 
Men Gud va mysigt med en kamin i bakgrunden, här sitter jag och myser med mig själv och vill bara berätta för världen vilken mysstund jag har just nu. Fantastiskt så mysigt det kan vara.

Egentligen sitter jag på ett hårt golv och bränner sönder ryggen när jag sitter såhär precis framför den, och känner inte någon mysfaktor alls (möjligtvis en svag liten procentuell ökning nu när jag fick en varm filt att sitta på). Men vill ge ett intryck av att vara en mysig tjej som kan sitta och ha mysigt med sig själv på ett mysigt golv framför en mysig kamin. Så här har ni mig. Ta mig som den mysiga jag är eller kasta er i väggen.
 
Myspys.

idag har jag syndat

Efter att ha hållt mig i en vecka så syndade jag rejält idag. Stoppade i mig allt jag såg och jag kan ju säga att inte alltihop var jättenyttigt.
 
Men det gör ingenting, Palmay har också syndat så det känns lättare i hjärtat. We're all in this together!

so far det bästa inköpet under 2013

 
En liten rolig sparburk. Man blandar nytta med nöje kan man säga genom att låta den stå där och le varje gång man ser den (dels för att bilden och texten är väldigt motiverande och dels för att den är söt), samtidigt som man stoppar i ett mynt eller två när man har. Underbart.
 
För övrigt har jag de senaste dagarna ägnat mig åt att rensa allt i min garderob och försöka göra iordning lite. Jag lyckades, men har också insett vilken shopaholic jag är. Eller det insåg jag när jag tog en titt på mitt bankkonto och alla påsarna på golvet som inte är uppackade än. Men äh, vi skyller på rean. 

är ju ingen receptblogg men ibland kan man inte låta bli

 
Ae nu orkar jag inte vänta mer på att någon ska gissa rätt. Säger svaret själv nu, för att undvika att besserwisserna Palmay och Piccels råkar kommentera att dom vet precis vad det är. 
Sabrina hade delvis rätt och anonym.. Njaa, not so much. Fast det hade suttit rätt fint med chokladkaka också.
 
Nej, detta är då hemmagjorda knäckebröd. Alltså det är så överdrivet gott att jag bosatt mig i köket hela dagen och rör mig inte mer än fem meter ifrån knäckebrödsburken. Gjorde en sats igår, och två idag. Rätt farligt faktiskt, eftersom man inte kan sluta när man väl börjar. Tycker att ni prova detta, nyttigt och gott. 
 
1 dl sesamfrön
2 dl dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
flingsalt ovanpå
 
Blanda alla torra ingredienser. Koka vatten och häll sedan i olja och saltet. Häll blandningen över det torra och blanda ihop så att allt blir blött. Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, flingsalt över, och grädda i mitten av ugnen i 150 grader. Ta ut när knäckebrödet är hårt och gyllenbrunt (tar runt 45 min) och dela det i bitar när det svalnat. 
 
Själv vill jag ha dom med lite mer knapriga och mörkare, så jag har det på 150 grader tills det är hårt (man får känna lite med fingret) och sedan höjer jag till typ 180 grader och har kvar 5 min till. Det gör man ju lite som man vill.
 
TESTA TESTA TESTA, NU NU NU!!

gissa vad

 
Den här bilden kan tolkas på flera olika sätt känner jag. Omoget folk kan väl tro att detta är något gjort av människans organsystem. Det vill säga, något som kommit ut samma väg det kom ner, eller helt enkelt ur ett annat rör. Jag, däremot, ser den här bilden som något utav ett konstverk. Gissa konstverket och ni får se mer.

emporia och lite nödvändigheter

Vi bokstavligen shoppade until we droppade (jag iallafall), fick med mig ett par fyra fem sex sju stycken påsar hem.. En stor kycklingsallad (kände mig som en kossa, det enda man åt var blad typ) och en jättegod smoothie hamnade också i magen. Mums!

får väl be om ursäkt igen för förra rubriken

 
Ska man vara helt noggrann vilket den här herren tycker att man ska, så är det väl den som har plats i Älmhults kommunfullmäktige som är pantad. Dock tycker jag fortfarande att hela partiet är pantade do daske. 
Sen lovade jag en shout out också, i utbyte mot lite annan smaskig information. Därmed var jag tvungen att skriva att han (jag citerar) "utan tvekan är den mest intelligenta person jag någonsin haft turen att träffa". 
Det kan ju diskuteras om hur sant detta är men vad gör man inte för lite inside information.

i-landsproblemen växer sig starkare och starkare

Alltså seriöst.. Spenderade typ tre timmar i affärer igår med pappa för att få med mig massa konstiga saker hem som behövdes till Zumba-recepten. Man hittar ju fan inte sakerna och alltihop är så himla konstigt. Han småskrattade lite åt mig och tyckte det var helt fantastiskt roligt allt vad människor kommer på att göra.
 
Idag började jag som sagt med "dieten". Blev måttligt besviken på min lax med valnötter, spenat, kikärtor, honung och massa annat. Jag hatar valnötter, speciellt när dom är typ lite gamla, vilket dessa råkade vara. Kikärtor och honung är inte heller det bästa jag vet. Fy alltså. Gav upp efter 20 minuters kämpande och fick spotta ut allt i papperskorgen. Blev mobbad i en timme av hela familjen efter det, oturligt nog var min bror och Majsa också där och hejade på. 
 
Sen förstår jag inte det där med att det är tre måltider och massa mellanmål emellan. Åt frukost, den där laxen (skippade det och tog soppa istället) och lite frukt. Hur får man plats med en tredje brakarmåltid om man inte får plats med den liksom? 
 
Aja, Majsa gick runt efter det och smaskade på Daim-cookies helt nära mig, och när Esma åt upp en Kitkat la hon pappret framför mig så jag kunde kolla på det, eftersom jag inte fick äta. Stupid. 
 
Tänkte bara informera alla om hur besviken jag blev på att det inte var gott och hur misslyckad jag känner mig. 2013 är inte ett snällt år.
 

ber om ursäkt för förra inlägget

Det är nog Colan som talar. Farligt det där när man inte kan dricka med måtta, tillsist blir man helt gasig och bubblig i magen av all.. kokain höll jag på att skriva. Men det gjorde jag inte.
 
Är det nu man ska skriva om hur 2012 varit bra och dåligt, en enda stor läxa och att 2013 kommer bli mitt livsförändrande år? 
Man behöver kanske inte ta i så mycket, men kan utan tvekan säga att jag både lärt mig ett och annat men samtidigt ingenting när det gäller vissa saker. Har fallit långt ner någonstans i jordens undre, men likaså klättrat tillbaka upp igen med hjälp av alla fina jag har runtomkring mig. Har babblat, skrattat, gråtit, fisit, och allt sånt där, under 2012 som aldrig förr. Har varit busig och har gjort saker jag (kanske) inte borde gjort. YOLO liksom. 
 
Men som vanligt tycker jag inte att nyår är värsta grejen, aldrig tyckt det heller. Så efter massa planer och ändringar och reservevent osv, (till sist blev inget som man planerade från början) bestämde jag mig helt enkelt för att åka till bror och snaha i mitt andra hem och deltaga i deras lilla fest. "Fest". 
 
Fast först kidnappade jag min bästa vän och räddade henne från den tråkigaste och jobbigaste kvällen någonsin. *Klappar mig själv på axeln*. Såhär inför ett nytt år tänkte jag att man måste börja vara snäll. Hade dock gjort det om och om och om igen när hon än behövde det. 
 
Eftersom jag inte tränat zumba sen Enida och company var här så har jag bestämt mig (får vi kalla det för nyårslöfte eller får man inte göra det om man vet att det kommer brytas?) för att följa deras recept och 10dagars-träningsschema nu och banta järnet höll jag också på att säga. Men man får inte säga att man bantar. Fast det gör jag ju iofs inte heller. 
Därför började min dag iallafall med fullkornsmuffins och jordnötssmör imorse. Mäf diggade inte riktigt det så hon fick ingen mat. Hehe. Så snäll har jag blivit. 
 
Jag tackar alla människor som kommit in i mitt liv under 2012, men får ju inte glömma de som tog steget ur också. Tack! 
Jaja det är inte min grej att tacka folk egentligen och leka att man haft ett perfekt år (långt ifrån), så jag avrundar här och visar massa bilder på maten som jag stoppade i mig igår. Usch. 
 
Ni som känner mig lite sådär bättre vet att jag tyckte den här korven var det bästa med hela bordet.
Ingen fest utan twister. Eftersom vi alla 4 tjejer hade klänning fick vi ta på oss pyjamas och mjukis under för att inte fläka oss liksom. Jättesexigt och väldigt nyårsaktigt.
 
And a little advice:
Today is the first blank page of a 365 page book. 
Write a good one. 

AMAJGAD VÄLKOMMEN 2013 HAR LÄNGTAT EFTER DIG I ETT ÅR AMAJGAD

Fan vilken natt vi har haft, minns ingenting från igår och allt var så jävla bra!! Har skuttat runt på alla bord halvnaken och antagligen gjort massa dumt men kommer inte ihåg något. Vilket drag det var alltså!!! Jag och mina gurlz asså helt stolt över dom att dom spydde överallt och gjorde fett pinsamma saker som dom aldrig hade gjort annars. Kan inte förklara den känslan när man är så bakis att man inte klarar av att lyfta huvudet och när man vet att man gjort något pinsamt och att man kommer skämmas för det. Bästa känslan i hela världen, lovar er. Då vet man att man haft kul. WOHO ÄLSKA NYÅR ÄLSKA FEST WOHO.