She wasn't bitter. She was sad, though. But it was a hopeful kind of sad.

Blev ingen flygande bil tyvärr, men köpte iallafall skor. Invigde (inveg? nä, invigde) dom innan, och kom precis hem från en entimmes PW-runda. Kände inte hur trött jag var i benen förrän jag saktade ner lite och kom in i huset, kommer nog ha fett med värk imorgon. Men jag shitter i, upp och hoppa tidigt och göra samma sak igen fast på morgonen. Hört att man får bäst resultat då, innan frukosten och grejer.
Tur att jag köpte jordgubbar för 10 kr innan då så jag kan ladda inför min tränarvecka!!!! Haha eller? Kommer typ skita i detta imorgon redan. Jobbigt liv.

Zu morgen firar vi min friösr Tojjy som också fyller 9. Eller 8, inte riktigt säker. Har så himla stora kompisar! Och tills dess, adios amigos ♥

pamet mi osta tamo gdje sam se klela da necu opet

Först och främst grattis till min buba som filler or idag. Hon blir hela 9 år idag, mashAllah, stor flicka! Önskar henne allt det bästa i livet och att hon spenderar alla sina år med mig vid sin sida. Min bästa.Sen så är det riktigt skönt att ha gjort klart allt skolarbete så man slipper tänka på något mer på lovet. Seriöst, får jag ett arbete till så spyr jag typ på det. Det enda är väl att jag måste göra rätt så mycket matte. Vet inte vilket som är värre.
Fick till en bra fredag igår iallafall och nu ska vi åka och kolla lite bilar till mig. Hoppas på en flygande bil men tror ej det blir så. Kanske om jag tjatar. Borde köpa löparskor också och ta tag i mitt liv nu på lovet. Tränar-Lamija brukar växa fram såhär vid påsk.
Och fett sur på min syster som åker iväg imorgon, utan mig. Bitch.

voljela bih da si tu, ove noci tako trebas mi

Finns nog inte någon som längtar mer till påsklovet än vad jag gör. Seriöst, skolan tar död på mig. Denna veckan har varit katastrofal och hade jag kunnat hade jag grävt ner mig själv i ett hål i marken. Men har inte styrkan som krävs för att gräva och då hade jag fått ta hjälp av någon annan osv osv, pallade liksom inte komplicera till det.
Rätt så trött på livet och längtar till fredag och allt som innebär ledighet. Tycker faktiskt jag har förtjänat en utlandsresa också. Men jag och mina föräldrar verkar inte dela samma uppfattning. Vilket är lite synd faktiskt. 

I'll take care of you

Släpp lös mig och Dince i Väla och vi slösar upp våra föräldrars livsbesparingar direkt. Himla bra. Mycket skratt, lite pinsamheter, och 5 gånger in till Accessorize för att reklamera och byta bumper 5 gånger. Annars var det helsoft och sen är det ju en annan sak när man ska försöka trängas i samma säng också. Hon hann under natten med lite kickar, lite småprat med sig själv och mycket sömn (jag hann inte ens säga "nemoj spavati jos" och hon hade redan somnat innan jag avslutade meningen). Idag fick vi urinvägsinfektion och hundra andra sjukdomar (om man ska lyssna på henne) genom att sitta på en sten vid Nissan och genom att gå i det här fina vädret.
Är hon inte för underbar??

Zadala se zena, fick leta hundra år efter knappen till bumpern.. Ncnc, skräp säljer dom. Och är det inte tipicno bosansko att ha någonting på sätet da se "ne izlize"?? Haha wtf.
Lite jordgubbar osv. Helt ok.

we all have our nights though

Sitter och skriver arbete 1 på natten en fredagskväll. Eller lördagnatt blir det väl. Men har man 50 saker som ska in och pluggas till sista veckan innan lovet så är det sånt man får ta.
Fett trött efter runda på stan med Irmisen, runda på stan med Mev och hårt arbete i skolan. Tror jag börjar bli sjuk eller något, kan för första gången koncentrera mig i skolan, sitta still och faktiskt skriva arbeten också på lektionstid. Ajaj, det känns konstigt. Nästan lite som feber. 

Imorgon (idag) brum brum till Helsingborg, Väla och IKEA med beb. Längtar att få slösa pengar jag inte har ♥

Hann även titta in hos den här sötisen ikväll och äta upp henne lite. Aldrig sett något gulligare i hela mitt liv. Typ.

dddddddelicious

Alla ingredienserna som inte ingick i det här blev för första gången avundsjuka för att dom inte fick vara med och deltaga i något så här underbart.

det här med bosnjaker

Den där typiska konversationen man alltid har med folk där nerifrån som bombar en så fort man gör sig synlig på chatten, går inte bara ut på att fråga så många frågor som möjligt på en sekund utan också på att försöka göra sig hörd genom chattfönstret också.

"EJ CAO PA STA IMA KAKO SI TI KAKO SU TVOJI VRIJEME OVDJE JE SUPER NAPOKON"
Finns något som heter Caps Lock längst till vänster på tangentbordet. Om man stänger av den så att lampan inte lyser så ska du se att jag kan läsa lika bra även när du har små bokstäver och inte låter som att du vill skrika i mitt öra eller vill pojesti me od ljutnje. Finns även något som heter punkt och kommatecken men det är liiite mer komplicerat så det kan vi förklara vid ett annat tillfälle.

många tack michet tack till Bui <3

Råkade bli lite ljusare i håret igår (ljushuvud hehehehehehe) och råkade även bli en ombre längst ner. Vet vad ni tänker. Ombre?? Visste inte heller vad det var men jag har det nu iallafall. Typ när underhåret är annan färg. Eller något sånt.
Vad tiker mina shera lezare?

Okej man ser kanske inte så jättemycket på bilden. Men aa. Nåt sånt.

'tards

Alltså dom åttorna jag träffade på idag var dom mest irriterande varelserna jag träffat på riktigt länge. Vad är felet med dom? Vi fick sitta i två timmar (plus efter skoltid), leka trevliga och ta emot 87 åttor som hälsade på omvårdnadsprogrammet, och vår klass skulle visa handmassage och förklara om dom hade frågor.
Men seriöst, "nej, jag vill absolut inte gå omvårdnad för att jag inte vill torka bajs hela tiden. Min mamma gör det och jag tänker INTE göra det." Tur att vi inte torkar bajs hela tiden då och himla tur att det finns något som heter plugga vidare så man slipper torka någon överhuvudtaget. 
Eller ännu bättre "Men fy vad äckligt med handmassage, man får ju massa baciller??.. nej usch jag vill inte göra det.. måste jag?" För det finns ju inte baciller på alla handtag du tar på eller alla människor du kramar under dagen, och ingen tvingar dig you stupid bitch.
Och när man fått förklara hundrafemtioelva gånger att nej, vi torkar inte bajs och det är inte det omvårdnadsprogrammet går ut på, blir man så överdrivet irriterad på skitungarna och bestämmer sig för att det kanske går bättre om man är ironisk.

"Vad får ni lära er på de här programmet då?"
"Vi lär oss att torka bajs"
"OMG jag visste det, vad var det jag sa till er tjejer" ((((asså seriöst?)))
"Aa vi får göra det på varandra i klassen också och öva praktiskt"
"Sa ju de.."
"Nej, vi torkar inte bajs överhuvudtaget."
"Jo det gör ni, min mamma säger att det är mest sånt"
VEM FAN BRYR SIG OM VAD DIN MAMMA SÄGER, GÅR HON I VÅR KLASS ELLER?

Eller hon här var rätt smart också.
"Varför valde ni omvårdnad?"
"För vi vill jobba inom vården"
"Ni har typ inte mycket plugg va, det är rätt soft va?"
"Jo vi har mycket plugg, ibland mer, ibland mindre men det är inte så soft som du tror"
"Aha men varför valde ni inte typ barn och fritid?"
Asså va? Vadå barn och fritid? Varför skulle vi vilja välja det om vi precis förklarat att vi vill jobba INOM VÅRDEN?

Kan inte fatta att jag slösade min tid på dom. Haha men seriöst fan. Har inte en enda gång torkat någons rumpa under mina två praktiker, och det är liksom inte det vi övar oss på och ska bli bra på. Aa man blir undersköterska, och aa det går för det mesta ut på att ta hand om gamlingar eller funktionshindrade, men vem har sagt att någon av oss kommer jobba med det? Den som tror att omvårdnadsprogrammet mest inriktar sig på hur man på bästa sätt torkar någons röv och får instruktioner i det är helt seriöst efterbliven. 
Och alla tror typ vi sitter och ritar med färgpennor på lektionerna och har det hur soft som helst utan något plugg allls. Vad är felet? Själv tycker jag inte det är så himla lätt att kunna alla sjukdomar, symtomer, orsaker, behandlingar, diagnoser, kunna kroppens delar, hur vi fungerar, vad som finns inne i oss. Men det är ju som sagt bara vad jag tycker. Är säker på att dom där åttorna hade klarat det hur lätt som helst. Inga problem.

Urshekta mej for den her long och arg inlegg men jag tiker inte om folk ock jag blir jetemiket irritation på min huve, man moste zkriva av zig lite. Hopas ni hadde kul medan ni leste litte ock hopas ni inte somna. Eller skrata. Man inte skrata.
Puzz ock miket god bel natten.

till min fru i norrkan

Hejsan Edde! Jag är en tjej på 18 jordsnurr som är rätt dålig på att höra av mig till folk. Därför skriver jag nu, som utlovat, ett heeeelt inlägg bara till dig. Aa juste. Du läste rätt. Så tillåt dig själv att känna dig speciell, makar dom här två minuterna du spenderar läsandes det här inlägget (eller 5 kanske, beror på hur saka du läser). 
Alltså egentligen har jag så mycket att skriva, att jag inte har något att skriva alls. Förstår inte heller riktigt hur det där funkar men iallafall. Hur har du det på jobbet? Slusaju li te djeca? Muz? Zena (HEHE NARAVNO DA TE JA SLUSAM)? Hur fint är vädret på en skala från 1-5 där uppe? När ska vi mötas halvvägs? Shopping i A6? 
Mina ideer är så himla brilijanta så nu är det upp till dig att förverkliga dom. Tycker det är dags.
Jag avslutar sakta men säkert detta inlägget med en fin punkt, eftersom hjärnan har stannat (inte ofta den fungerar måste jag säga), och hoppas att du log lite mot skärmen med ditt bländande leende och tänder gula som solen ♥♥.
Skriv till mig!!!! PUSS, saknas me.

Och jag skojar bara, dom är inte alls gula som solen. Dom är gula som kanten på den här barnvagnen till vänster ♥


...skojaaaaar (a)

..inte.. HEHEHEHEHE <3

förstår inte vem som uppfann rubriken ens och varför

Skulle någon snäll och insatt människa kunna förklara för mig varför folk klagar på blogg.se och varför devote eller nattstad är "bättre"? För mig känns som att blogg.se är det enda stället där man har sina egna läsare, som läser för att dom vill, medan typ devote är en samlingsplats för folk som vill ha ashög statistik med bara 2% av läsarna som faktiskt är intresserade. Resten försöker komma upp på "duktigast på att kommentera"-listan och man blir bombad av "fin blogg du har, läs gärna min.
Eller har jag helt fel och är det verkligen så mycket bättre att man borde byta?

I know he's not perfect in your eyes, but somehow he's flawless in mine

Shoo bröder. Har haft lite mysiga och lite mindre mysiga stunder med min adopterade syster från Asien, Anajda som är här på besök. Spenderade hela min årsbesparing i Gekås idag och slog vårat personliga rekord i hur många timmar vi var fast där inne. Tog ungefär bara hela dagen. Och nu undrar jag om jag ens har råd med en till shoppingrunda med bebis nästa helg.. Ser lite ostabilt ut på kontot måste jag säga.
Insåg också för en stund sen att jag behöver göra mig av med halva min garderob, men varje gång jag bestämmer mig för att kasta något så tänker jag att det ändå var fint och jag kommer använda det. Gör jag de då? Nej. Ska ge bort hälften till den adopterade och andra halvan säljer jag. Typ. Man måste ju få plats med allt det nya.
Snart går jag och PWar lite. Man måste komma i form. Beach 2020, här kommer jag!!!! Gäller att börja sakta men säkert liksom.
tycker man kan se vissa likheter mellan en upplåst ballong och mig själv faktiskt. Himla charmigt.

när min mormor ska berätta något för mig

"moja Edina, hodi der, sjedi vamo da ti pricam sta je danas bilo. Draga Emina, Edina, Enida, onaj tako ja ti setam i pridje mi jedna dzukela. I ja sam ti se bona Amina prepala. Mislim Edina.. Emina. *10 minuter, 20 namn och en historia senare*, i eto ti moja Edina, ona.. Enida. Mozes li misliti?"

Jättefin historia mormor, skillat att rabbla upp alla barnbarnens namn och ändå inte säga rätt en enda gång. Men det är egentligen ingenting att vara orolig över. Hon är inte stensenil eller något, det måste gå i släkten. Min mamma är också expert på att säga fel namn varje gång.
Så när hon ropar på Enida vet jag att hon egentligen menar mig så det är bara att svara henne. Samma sak när dom säger Lamija till Enida, det är liksom ingen som orkar rätta någon längre. Man lär sig leva med det helt enkelt.

 

 

så himla tuffa tjejer

Hur cool är man inte på en skala när man träffar på Peter Jihde från idol och Peter Settman från Ronny och Ragge, i arenahallen efter idrotten när man är sådär helt mysig och inte alls svettig. Så himla trevliga grabbar, jag var då ännu trevligare. Mums.

everybody needs somebody

and I need you. ♥

(Fastän du suger på draw, är lite störd och allmän retarderad så älskar jag dig ändå.. typ. Nästan. Bara lite..
Pyttelite..)

o zå rulig

Om inte min mormor är för skön så vet jag ingenting. Hon blev stoppad av polisen när hon var ute och gick (HAHA hur lyckas man?) och det enda hon kunde säga var "jak ferstor int". Dom försökte fråga eller sägan något till henne på typ tre olika språk och hon ba "inte bro" i kad joj je dojadilo så började hon säga på bosniska att hon inte förstår. 
Nu sitter hon där nere och analyserar allting och undrar vad dom ville. "Trebala sam im reci håll käften, to jedino znam dobro reci.." och så satt hon och skrattade åt sig själv en halvtimma. Haha alltså.. Söt.

skillnader mellan svenskar och resten av världen

Svenskar: Sebra, Sosso, Ossy Osbourne. (Fet betoning på s:et)
Resten av världen: Zebra, Zozo, Ozzy Osbourne.

Har insett att svenskar inte kan uttala Z. Tips från Lamija: var inte rädda för att trycka till på zätat liksom. Finns en anledning till att saker stavas med Z och inte S. Kan vara för att man uttalar det ZZZZZZZZZZ. Och inte SSSSSSSSS.
Gäller att vara hård med såna ord! Haha flåt.. tänkte bara säga.

bosniska föräldrar

Jag: Mama, babo, jel ja mogu ici u Aziju sama?
Mama & babo: NE! Ni slucajno!
Jag: Pa i Sarafeta, i Dzulzulejha i Fata smiju..
Mama & babo: Ne zanimaju nas druga djeca.

Jag: Dobila sam G na matteprov.
Mama & babo: Sta su ostala djeca dobili? Sto ne mozes biti kao oni i dobiti MVG?

PA JEL VAS ZANIMAJU DRUGA DJECA ILI VAS NE ZANIMAJU??

at the end of the day you can either focus on what's tearing you apart or what's keeping you together

Tog bilen till Falkenbergenzi och min buba idag och njöt av vädret tillsammans. Så himla busiga tjejer så det är helt sjukt. Typ. Åkte runt hela Falkenberg i jakt på Calippo shots (fick ändå inte tag på dom), blåste iväg på stranden, åt värsta kycklingtallriken och hann hälsa på donken också. Efterrätt liksom. Eller förrätt blir det nog eftersom vi var där innan maten.. Säger ju att vi är busiga.

don't let him ruin you

When he breaks your heart. He feels nothing. He moves on quickly.. Like nothing happened.
You feel as if a piece of you is missing. You can't eat, you can't sleep. All you do is think about him. Wondering if he's thinking of you. Wondering if he ever misses you. For weeks, months and sometimes even longer.
But then you realize what's important in life. And you decide that you need to worry about yourself. You soon move on and he's stuck watching you smile.
And realizes - he messed up.
He'll regret everything.

typ lite såhär.

and you can say that you're sorry but I don't believe you baby, like I did before

Shit vilken bloggerska jag är. Jag bara skriver inlägg så det ryker om det, går knappt att få stopp på mig ju. Eller?
Har varit upptagen med att njuta av vädret och tvätta bilar. Så himla bra på det så det är helt sjukt. Dom glänser i mörkret tillochmed. 
Lyckades komma ikapp med alla OTH avsnitt jag missat också, och ofta man bara glömmer bort att man har ett barn sådär?? (Vågar dock inte säga vem, kanske finns folk som inte sett det än). Diskuterade det med mig själv någon timme och kom fram till att det var rätt omöjligt. Fast.. aa.

och haha, äkta jag.

det snöar lite här och det snöar lite där

Okeeeeeej.. Igår gick jag runt med converse och skinnjacka och det var rätt fint väder. Idag ligger det 20 cm snö överallt. Vad hände? Tror jag vaknade upp i fel land.

Eller nej, vänta.. Det är ju Sverige vi pratar om. Oh så dumt av mig! Såhär kommer det hålla på fram till maj ungefär.
Tur att jag är ledig idag då så jag slipper ta mig ut, och så får jag hoppas att det smälter till imorgon haha..

LANZAROTE

Blev påmind av baba att vi för exakt ett år sen chillade helt lagom mycket i Lanzarote. Shit, så snabbt tiden går ändå. Minns verkligen hur mycket jag längtade och räknade ner, och hur kul vi hade när vi var där. Uh, hoppas på en liten resa i år också då.. Ska bara övertala mama och baba, vilket lär ta ett par månader. Annars åker jag fan själv. Eller kanske om min fina adopterade och kineskiska syster ville hänga med, samt hennes man. Eller aa.. asså aa.. vi får väl se. Kanske tar med hästarna om ingen annan vill. Dom måste ju också få se världen lite..

 

yeeeaaaahhhh

Då var mitt extremt charmiga körkort klart och redo att ligga fint i plånboken. Spydde lite innan på mitt gamla leg som jag ska gräva ner utan några som helst spår vid komposten och hoppas att det aldrig hittas igen. Nu är det bara att räkna ner dagarna tills 2022 när man får ta ny bild till detta underbara kort, och hoppas att man ser lite sötare ut då. 

 

da je srce pameti vjerovalo, mozda bi sada nasmijano bilo

Okej kompisar, då kör vi hårt igen och reklamerar mitt lamijas konto ännu en gång fast på Instagram this time. Eftersom ni varit duktiga och lagt till på både WF och Draw så får ni en till chans att visa vad ni går för. Dvs om ni är intresserade av vad jag har att lägga upp. Typ bilder på mat vet jag är uppskattade, och inga problem där för det kommer i mängder liksom.
Annars var jag hos Memira idag och gjorde undersökning av synen för att se om jag kan göra operation osv. Och det skulle kunna hända nån gång senare i livet när min syn stabiliserats (inte går upp -0.25 varje halvår då alltså) så jag är nöjd. Typ vid 20 (aBd) skulle jag kunna se normalt igen. A ne ovako, corava do bola haha. 

I am reaching out for someone I can't reach no more

Hej bröder, wazzzzzaaap? Själv chillar jag istället för att göra matte. Igår kom lilla Anessa och Irma till mig och das taxichaufför Lamija körde sig själva och sina 4 tjejer till den andra (lite jobbigare) Irmans birthdayparty. Vi hade kul, skrattade lite sådär fint åt varandra och körde hem lite sådär busigt. Lekte tysta när vi kom hem och lyckades att inte väcka mina föräldrar (hur awesome?) och jag fick leka lite mamma åt Anessa. Tvinga henne göra saker, fan hade hon kunnat bestämma hade hon helst suttit vid fb hela dagen eller pillat på min mobil. Haha dusa.

SMOKI, CIPS I KIKIRIKI

Det här körkortsruset håller sig i fortfarande. Helt sjukt vilken amazing känsla, det gjorde hela mitt år liksom. Inga sura miner mer tills nästa år då haha.
Eftersom jag lagt ner typ hela min själ på körkortet så har jag råkat hamna lite efter med vissa saker i skolan och så.. Men jag måste säga att det var värt det. Slippa oroa sig över en till uppkörning eller ett till prov OCH OCH OCH, jag är härmed den enda av syskonen i vår lilla Sljivo familj som klarat teorin och uppkörningen, båda på första försöket. Brodern min var så lat och pallade inte plugga till testerna och hon där adopterade systern missade lite på uppkörningen (förlåt om det var en hemlis som ingen visste nidåå..), och som jag brukar säga (från och med igår); najmladji - najpametniji. Rodila me mama ovaku zlatnu.
Haha okej ska sluta hvaliti mig själv och snacka lite om vädret istället (typiskt svenskt). UNDERBART VÄDER, massa sol och plusgrader och jag, hör och häpna, invigde mina converse för i år. Råkade även halka lite sådär pinsamt imorse på övergångstället typ tre gånger i rad för det var hur halt som helst, men det var helt ok ändå.
Ska fortsätta leva i min lilla rosa bubbla ett tag till nu, tills inte mamma spräcker den och tvingar mig städa. Skojar bara, hon behöver inte tvinga mig. Jag gör det själv, automatiskt. Vrijedna i spremna za udaje samo da znate!!! Ring 112 för mer info osv, skickar även ut anmälningsblad till intresserade.
Haha, haj ljubim vas sviju en sån här vacker dag och grattis till fisen Irma som idag fyller hela 9 år, yeey! Stor flicka och nästa år blir det tvåsiffrigt tillochmed! Imorgon firar vi henne och såklart kör jag dit (a). PUSSOCHKRAM