live from Turkey

Jag tror jag avlider snart. Har skrattat så mycket att jag gråter varje gång jag börjar, vet inte om jag klarar av 5 dagar till här. Mina föräldrar, turkarna och allt är bara så himla roligt att jag inte orkar mer. Min pappas engelska, min mammas svenska som hon pratar och tror att alla förstår exakt vad hon vill säga (hon tror typ svenskan är engelska) och turkar som inte kan engelska och man försöker förgäves kommunicera med dom. Eller kan dom engelska så heter dom antingen Mahmut men vill helst bli kallade för Bob för att dom har en jamaicansk förälder, eller så springer dom runt och försöker sälja massage och är på en från morgon till kväll tills man inte tackar ja.
Seriöst har aldrig skrattat såhär mycket på så kort tid, vet att jag säger det typ varje gång men alltså på riktigt, det här är nog rekord. Ringde Enida på facetime innan också och skulle berätta lite vad som hänt här och så och alltså jag fick inte fram ett ord så mycket jag skrattade åt det jag skulle berätta. Satt som en idiot skrattlipade som fan framför telefonen (folk måste trott jag var retarderad) men det bara hände.
Här är det riktgt bra iallafall. Hotellet, maten, folket, vädret, servicen. Allt är helt perfekt jag skojar inte. All inclusive är inte att leka med säger jag bara. Man svullar som fan, och plockar på sig som att man aldrig sett mat förut.
Känner att jag borde avsluta där, ger en detaljerad beskrivning när jag kommer hem tänkte jag. Och jag saknar min syster här, det finns ingen som tar bilder hela tiden :( har typ ingen bild alls. Nästan. Haha, orkar aldrig ta upp kameran och grejer. Men det fixar sig.
Puss på er, har hört att det blir fint väder där uppe dom här dagarna så njut. Själv ska jag chilla i 29 grader imorgon. Bajbaj!
Btw, Instagram (lamijas) för bilder härifrån.

I just want to lay on your chest and listen to your heartbeat

Sho bröder. Hade livräddningsdag idag, nu är jag fullt utbildad och kapabel till att rädda någons liv i nödsituationer. Hoppas vi.
Var på arbetsintervju idag också, det gick rätt bra tycker jag och himla trevligt folk! Var något mer jag tänkte säga men hjärnan slutade precis att fungera så vi stoppar här. Nu är det dags för mittt lilla Revenge-avsnitt, längtat hela veckan ♥

yeaaaahhhh, work it

Jag dör varje gång jag tränar men faaaaan va skönt det är. Avlider.
Nu ska jag duscha innan jag blir litte pannisk, får en uppfall och måste till hospital. 

Ismet är lite for skrattning. Det roliga är att "hans kompisar från bosnien" som han berättar om och "känner" är ett bosniskt skämt egentligen som obviously inte går att översätta till svenska eftersom det inte blir lika roligt. 
Och lyssna vad han svarar på hennes fråga "vad har hänt med deras äktenskap nu", alltså hahaha.. Lika roligt att kolla på den som för flera månader sen.

Jag och min bror blir lite paniska här iallafall.

Sarajevo moje, jedini moj grad

Bilo gdje da krenem o tebi sanjam, putevi me svi tebi vode
Cekam s nekom ceznjom na svijetla tvoja, Sarajevo - ljubavi moja

Hatar Anessa för att hon fått mig att längta till sommaren i Bosnien som en gris. Längtar efter Sarajevo, utekvällar, sena nätter, terme, världens bästa folk, hela släkten, värmen, och allt som har med Bosnien att göra. Jag orkar inte vänta, vill åka nununu och bara njuta. Vill vara busig och kasta stenar på folks hus mitt i natten (haha Anessa sram te bilo) och vill äta så mycket tjestoaktiga saker från pekara att jag spricker.
JAG LÄNGTAR HEM.birala sam sreco moja ili tebe, ili tugu

Hoppade in i tränarskorna (hade glömt bort hur sköna dom var) och pallrade mig ut på en PWrunda med Emmisen. Behövdes kan jag säga er och tur att det började regna 10 minuter innan jag kom hem. Orkar inte göra någonting mer idag, även fast jag inte skulle må helt dåligt av att börja skriva på min hälsobild som jag kommer sitta och göra i sista sekund as usual, fastän vi fick den för typ en månad sen. 
Igår bakade jag överdrivet goda kakor så satt bara och kollade på dom hela dagen typ. Ska fortsätta med det alldeles strax. Och nu är Esma här och röjer igen. Sist förstörde hon mitt smink med sin kompanjon, nu vet jag att jag behöver gömma allt som kan förstöras. 

det räcker om man bara kollar på dom..

den pinsamma stämningen som uppstår...

..när man bestämmer sig för att gå på toa själv där man måste betala 5 kr, och man lägger i 5 enkronor och drar som fan i dörren utan att den give a shit. Man kollar runt lite och folket kollar lite på en och man fortsätter dra. Precis innan man ger upp ser man en stor skylt "endast 5kronor accepteras". HELVETE, där har man slösat sina sista 5 kronor i onödan, inte ens fått använda toaletten och skämt ut sig. Då är det bara att gå tillbaka dit man känner sig säker. Dvs gömma sig i ett mörkt utrymme i fosterställning.
Det bästa är att precis innan man går därifrån så låtsas man typ kolla runt lite och ut genom fönstret för att "leta efter någon som sa skulle stå där" och sen går man därifrån lite oberörd som att man aldrig ens ville gå på toa eller som att man aldrig ens bråkade med toadörren.

yrkesmässan på Kattegatt vet då hur man tråkar ut folk

Första snubben som höll i yrket psykolog och skulle snacka om det, insåg nog inte riktigt att det var en yrkesmässa han var inbjuden till och inte en nu-ska-jag-berätta-hela-min-livshistoria-mässa. Han hade inte ens jobbat som psykolog alls under sitt liv utan som massa andra random grejer så själv kan jag inte förstå varför exakt han stod där och flummade runt.
Andra kvinnan pratade i samma tonläge under 40 minuter och vi kände att vi hade kommit till en punkt i våra liv där vi var tvungna att göra något busigt. Så vi hoppade in i bilen och körde till BK som dock inte hade öppnat än så vi nöjde oss med en liten picknick från Lidl istället. Himla roliga kompisar jag har alltså, dog nästan så efterblivna dom är ❤
Ikväll ser vi väl fram emot någon teater med klassen istället för lektionen idag. Får se hur det går liksom.

 

if you're stuck between two options, just flip a coin. It works, not because it actually solves the problem. But while the coin is in the air, you'll know what your heart is really hoping for

Idag har jag insett att folk är efterblivna och att man blir tröttare än vad man tror av att göra ingenting hela dagen.
Btw tack för era kommentarer (speciellt tack till Anela som kom med bästa förslagen), färgar mig illrosa med turkosa och eldfärgade slingor imorgon. Ska bli fint ♥ 
Nu ska vi zzzZzzzova och drömma om varandra allihåppa. Hejsvejs.

kommenterarna belönas med diskutabel present

Eftersom jag har typ en mild sorts damp eller ADHD eller hyperaktivitet och lätt ändrar mina tankar och tröttnar på saker snabbt så har jag nu fått för mig att färga håret typ chokladbrunt. Men innan jag gör något jag ångrar (typ färgar det och sen ångrar mig och kan inte få ljust igen) så beeeeer jag er på mina bara knän (eller eftersom jag sitter ner kan vi säga på min pyjamasklädda rumpa) om råd???? Eller så gör jag bara ombren ljusare.
Det enda som krävs är att trycka på kommentarer och skriva MÖRKT eller LJUST (eftersom jag vet att ni inte är värst kommentarskärleksfulla), och det är inte svårt alls! Eftersom jag inte snålar med bilder heller så är det bara att kolla och avgöra. Innan jag får ångest.
Helst idag då alltså. Annars vet jag inte om jag klarar mig utan några sorts skador.

(Okej topparna är nog överdrivet ljusa på denna bilden och visar inte exakt men mmmmm)
Och har nog ingen charmig bild med mörkt hår på Macen men finns säkert någonstans i mitt (pinsamma) arkiv till vänster. Puss.

A TERRIBLE MISTAKE

Måste bara rätta mig själv och lite olika misstag som går att hitta under januari eller februari. Jag hatar inte alls min Mac och den är inte alls dålig. Det var bara så att jag inte förstod hen och hen inte förstod mig (heheheh fick jag till det nu??), men nu är vi som ett. Jag dör för den och förstår inte längre hur folk kan ha andra datorer. Typ förstår inte hur jag kunde leva med min HP som låter som att den ska flyga iväg vilken sekund som helst. Helikopter typ. Nästan iallafall.
Men kan inte bli mer nöjd och aaaa det är värt att köpa! 
Nu ska jag och hen dralla ner och träna. HEJZVEJZ.

hemmafrumaterial osv osv

Haysun svaysun allihåppa. Har ni de bra? Jag har det soft. Helsoft. Vaknade upp med träningsvärk i hela magen och kunde knappt röra mig eller nysa som man ska. Men det känns fett skönt faktiskt, då vet man att man lyckats iallafall. Kom precis hem från amidza och strina med broder där jag ökade mitt 4-pack till 6-pack av skrattattackerna jag fick med jämna mellanrum, helt sköna är dom. Gjorde även kiflice med strina och kan ju inte säga att alla såg perfekta ut men så himla goda blev dom. Och så gjorde jag middag här hemma idag som jag dog för. Min mun dog också lite eftersom det råkade liiiitee mycket salt och hela jag dehydrerade typ men.. Asså säger ju att jag lika gärna kan gifta mig nu. 

umjesto srca moga on mi je u grudima

Har nog aldrig varit med om en roligare bilresa från skolan till Eurostop med mitt kära lilla fina gäng. Vi kan säga såhär: what happens in the car, stays in the car. Haha dör. 
Skolan har dragit igång på allvar igen med sina otroligt påhittiga uppgifter och arbeten. Ibland tror jag helt seriöst att lärarna med mening väljer det absolut tråkigaste område kombinerat med absolut tråkigaste arbetssättet och uppgiften bara för att, liksom. 
Imorse var jag hur duktig som helst och hann tillochmed göra våfflor. Alltså. Pripremajte svadbu, vakat je. 
Och Esma skällde på mig som fan igår för att jag beställde en hamburgare och en liten pommes till henne på donken fastän hon klart och tydligt hade upprepat femtioelva gånger innan det att hon skulle ha en STOR hamburgare och en STOR pommes. Jättearg blev hon när hon hörde att jag sa "och en liten pommes".
"LAMO! JA SAM REKLA DA CU STOR POMMES!"
Ibland blir man på riktigt rädd för fyraåringar. 

I swear you hit me like a vision, I wasn’t expecting, but who am I to tell fate where it’s supposed to go

"I guess I should've moved on, but something kept telling me not to. All my friends said I'm too good for you, just to forget about you, cause you're not worth it. And to just move on. But it was easier said than done. Maybe it was because I didn't see you as the jerk they did. Maybe it was because I looked at all the good things in you, not the bad. Maybe it was because you told me you wanted to change. Maybe it was the little things you did for me that made me keep loving you. The sweet words you told me, and the times we spent together. I didn't see you for the player you were. Actually I did but you promised me never again. Or how you treated me like a nobody at times, not the jerk you were, or the one people made you out to be. I saw you for you, and nothing less. I felt something and I knew you could change, only if you wanted to. Because there was something special I saw in you. I still see it, and that's what makes me love you."

utveckling är en bra uppfinningHaha aa.. Det här är då jag för ett år sen. Ser likadan ut nu fast ändå inte. Så himla charmig med väldigt mörkt och kort hår. A da ne pricam om bilder för 2 år sen. Eller 3. Det finns helt seriöst så hemska gamla bilder att jag bara vill sätta mig ner och gråta. Därför har jag typ raderat alla och förträngt dom. Satt och kollade på en bild Anessa hade hittat från första gången vi träffades, 2008 typ på Dino Merlins koncert i Göteborg. Höll på att dö. Fast vi var ändå rätt söta. Om man bortser från klädvalet.

Och detta är då inte världens charmigaste bild men den är bäst för jämförelse liksom. Hårfärgen? Kan lika gärna bli helblond nu när jag ändå håller på. Storleken? Har nog växt några cm på bredden. Ansiktet? Har glömt hur man tar normala bilder. Bakgrunden? Där uppe var jag på flygplatsen i Lanzarote. Här nere är jag bara i mitt lilla rum. Livet? Mer spännande då. 
Jämförelsens betyg? 6 av 5.nikad zaboraviti necemo

11 541 röda plaststolar (som ironiskt nog köptes ifrån Serbien) sattes ut genom hela stan för att hedra Sarajevos krigsoffer under belägringen för 20 år sen. Små stolar för alla barn och stora stolar för alla vuxna. Hade velat vara där, så himla fint.

ta fram anteckningsböckerna och en bra penna!

Känner att människorna i OTH blir lite väl sentimentala vid vissa tillfällen. Kollade det sista avsnittet innan (btw, det sägs att det sista är 2 timmar men jag hittade bara 50 min?? Ljuger dom eller är jag retarded??), och man ska ändå kunna relatera lite till verkligheten, men seriöst.. Hur ofta går folk tillbaka till sina gymnasieskolor och står och lipar vid sitt gamla skåp för att "det känns så längesen" man var där? 
Typ som att jag går tillbaka till Sannarp om 10 år och står helt handfallen i korridoren och fäller en tår eller två haha. 

Annars har jag blivit värsta träningsmänniskan. Och även slått mitt personliga rekord i självbehärskning. Ni vet när man nån gång följer med föräldrarna och handlar och går förbi massa godsaker (kex, chips, kakor som ser goda ut osv) och slänger i lite av allting i korgen för att man känner för det och är lite sugen? Aa, idag slängde jag bara i riktig mat som jag kände att vi behövde. Gick förbi alla godsaker och stod och dreglade framför kakorna i 5 min med mamma men sa till mig själv att man inte fick röra, bara kolla. Och inte en enda sötsak följde med hem. Ingen juice, läsk eller massa drickor fulla med socker heller för den delen. Oh, jag är så stolt över mig själv. 

såååååå stolt..

you can't change a person but you can be the reason for a person to change

We made it, together.

Har inte tagit min dagliga PW sen i förrgår så har lite abstinens nu. Måste göra andra övningar för att kompensera för det där, abow. Landade i mitt lilla Halmstad ikväll och had a good time med my best, Anessa, Irma och resten av folket igår. Har även gått en engelska kurs som ni ser så vill skryta med att slänga in lite engelska ord lite now and then. Och jag har även insett vilket ljushuvud (hehehe fattar ni hehhe?) jag är, jämfört med dom två svarthåriga gurlsen och funderar starkt på att färga håret liiiiite mörkare, typ chokladbrun. Eller rätt mycket mörkare blir det då. Inte för att jag kommer ostati ziva, min mamma kommer antagligen komma upp med sipka och isibati me så fort hon läser detta så det kanske ändå inte är världens bästa ide. Fast vet faktiskt inte om jag borde eller icke.. Himla jobbigt liv.
 
 

gdje god podjem tebi idem

Råkade hamna i Göteborg innan. Det bara hände. Fan måste börja kontrollera mig själv. Aja vi får se vad dagen och kvällen bringar och om det var värt det (klart det var). Puss mina fina, hörs när jag råkar landa i Halmstad igen.

can't stop this thing we started

Blev en liten halvt spontan trip till Gekås idag med Irms, vi tog ju bilen dit fast vi gick på varandras nerver istället. Heheheh fattar ni hehhhe?? Känner iallafall kärleken emellan oss ♥
Åt buffe fastän vi var sugna på kebab (ledsen), tänkte ta med hem till mama och baba också men dom hade ingen plastburk jag kunde lägga i.. Så blev lite besviken men aja. 
Köpte inte sådär jättemycket heller, helt amazing från min sida. Kan ej förstå detta onaturliga fenomen. 
Nu ska jag nana fint, med kurrande mage och extrem huvudvärk. Life is a biatch.

saker går alltid så bra för mig och henne tillsammans

Jag och Majsa när vi tankar kan liknas med äkta dumma blondiner. Först råkar jag köra ut på landsväg istället för direkt till pumpen, när alla lamporna och ljuden som finns för beninsen har börjat blinka och låta. Lite panik uppstår och jag hittar första bästa svängen för att åka tillbaka. Väl på pumpen så börjar bilen rulla det första den gör efter att vi gått ut (tänkte ju inte på den lilla lutningen vi stod på) och sen så står vi och stirrar lite på automaterna som att vi kommer från Jupiter eller något och tar i den där pistolen lite tafatt och trycker och undrar varför inget händer. I ungefär 10 min. Sen kommer hon på att man kanske måste lägga i kort först och betala, vilket hon gjorde. Så står hon där och skriker "FUNKAR DET?? FUNKAR DET??" Och nej det funkade inte. Och tanterna i bilen bakom oss sitter och stirrar med öppna munnar medan vi fumlar runt där helt smotane. Efter ungefär 20 min, lite brottandes med skiten och lite tips och råd från en gubbe med motorcykel så lyckades vi tanka bilen. Säger bara; tur att det var på Vallås med tre gamlingar som enda vittnen och tur att ingen jag kände såg mig. Vi stod verkligen runt det bensinhålet på bilen och båda höll i pumpen och försökte hitta ett sätt att få den att leva. Cure se uzdigle, cruisar runt i BMW pa onda belaj kad se treba tankati hahah.. 

Aja, vi klarade det iallafall.

min lilla bråkfis

Känns bra när man ringer till Majsas mobil och Esma svarar helt sur: "Oh, halo????"
Jag: Halo, beboooo?
Esma: Sta je??
Jag: Sta radis, daj mi mamu, zvala je.
Esma: Ma, ugasi ja SPELAM!!
Jag: Haha sta bona, de mi daj mamu da vidim sta je htjela.
Esma: A ma spelaaaaam, ugasi!

Man känner sig väldigt uppskattad som faster när hon inte vill prata med mig för att hon spelar spel på iphonen.. Tur att hon inte vet hur man klickar, så jag fick hänga kvar i luren. Inace i tog belaja..

I'd like to be everything you want

Om inte jag förlängde mitt liv med 10 år igår så ljuger folk om att skratt förlänger livet. Satt helt seriöst och lipade halva kvällen så mycket jag skrattade. Inte träffat Ewe på hundra år (även om hon bor över vägen bara) och hon är roligare än jag minns henne, och slå ihop henne med Bader (min och hennes homie sen dagis) och Povel (allas bästis sen sexan) och jag behövde inga skrattpiller eller typ gräs. Det var det roligaste på länge faktiskt. 
Sen så är det ju en annan sak att mitt namn stod med på 3 eller 4 lappar sammanlagt när vi höll på med charader.. Lamija skrattar, Lamija, Lamija på fest. Dom behövde bara låtsas skratta lite och alla gissade rätt. Aja, fick godispåse för att jag blev utpekad iaf. Totally worth it.

bara 23 månader prövotid kvar då..

Idag har jag och baby min dejtat i en månad. Hade inte klarat mig utan dig, du ger mig styrka, finns alltid där för mig och lyser upp mina mörka dagar. Det kanske är lite tidigt att säga, men.. Jag älskar dig. Lämna mig aldrig ♥