är ju ingen receptblogg men ibland kan man inte låta bli

 
Ae nu orkar jag inte vänta mer på att någon ska gissa rätt. Säger svaret själv nu, för att undvika att besserwisserna Palmay och Piccels råkar kommentera att dom vet precis vad det är. 
Sabrina hade delvis rätt och anonym.. Njaa, not so much. Fast det hade suttit rätt fint med chokladkaka också.
 
Nej, detta är då hemmagjorda knäckebröd. Alltså det är så överdrivet gott att jag bosatt mig i köket hela dagen och rör mig inte mer än fem meter ifrån knäckebrödsburken. Gjorde en sats igår, och två idag. Rätt farligt faktiskt, eftersom man inte kan sluta när man väl börjar. Tycker att ni prova detta, nyttigt och gott. 
 
1 dl sesamfrön
2 dl dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
0,5 dl hela linfrön
2,5 dl kokande vatten
0,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt
flingsalt ovanpå
 
Blanda alla torra ingredienser. Koka vatten och häll sedan i olja och saltet. Häll blandningen över det torra och blanda ihop så att allt blir blött. Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, flingsalt över, och grädda i mitten av ugnen i 150 grader. Ta ut när knäckebrödet är hårt och gyllenbrunt (tar runt 45 min) och dela det i bitar när det svalnat. 
 
Själv vill jag ha dom med lite mer knapriga och mörkare, så jag har det på 150 grader tills det är hårt (man får känna lite med fingret) och sedan höjer jag till typ 180 grader och har kvar 5 min till. Det gör man ju lite som man vill.
 
TESTA TESTA TESTA, NU NU NU!!
1 krem banana:

skriven

Det ser ut som om du har kört på en myrstack och alla myrorna ligger och ber dem döda dig för att få slut på sitt lidande samtidigt som du fumlar med telefonen för att ringa 112 men de på larmcentralen är så sega att du nästan ger upp, svetten droppar allt medan myra efter myra dör så du bestämmer för att ta dem hem på en bakplåt för att kunna ge första hjälpen till de allra värsta drabbade myrorna vilket inte går så bra eftersom du precis förra veckan hade slut på förbandsmaterial då du körde över en svärm gräshoppor med snöskyffeln i takt med att gräva ut din bil i trädgården. Exakt så ser det ut.

2 lamija:

skriven

Jaa alltså.. Så skulle man ju också kunna tolka det om man vill. Hur lång tid tog det att komma på det där banano jedna?

3 pola krembanane:

skriven

Det tog ungefär lika lång tid som att ta en tugga av denna krembana :)

Besides mindre såna här recept grejer, orka leva i din syrras bloggskugga för evigt lixom haha :)

4 lamija:

skriven

Ja men dåså :)
I wouldn't worry about it, första receptet jag lägger ut på 4 år så ser ingen likhet med våra bloggar :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: